Medicine


Kaj povzroča anoreksijo?

V tem času, ne more natančno določiti vzrok za anoreksijo nervozo je bila določena. Vendar pa, raziskav v zdravstveno in psihološko področjih še vedno raziskujejo možne vzroke.

Študije kažejo, da genetski (podedoval) komponenta je lahko igral pomembnejšo vlogo pri določanju osebe občutljivost za anoreksijo, kot se je domnevalo prej. Raziskovalci so zdaj skuša ugotoviti poseben gen ali gene, ki bi lahko vpliva na človekovo nagnjenost k razvoju te motnje, in predhodne študije kažejo, da je gen se nahaja na kromosomu 1p Zdi se, da sodelujejo pri določanju oseba’ s dovzetnost za anoreksijo nervozo.

Drugi dokaz je izpostavil motnje v delu možganov, hipotalamusa (ki ureja nekatere presnovne procese), prispevajo k razvoju anoreksije. Druge študije so pokazale, da je neravnovesje v nevrotransmiterjev (možganskih kemikalij vključuje v signalizacije in regulativne postopke) ravni v možganih se lahko pojavijo pri ljudeh, ki trpijo zaradi anoreksije.

Težave pri hranjenju kot dojenček, splošne zgodovine undereating, in mater depresivnih ponavadi dejavnikov tveganja za pojav anoreksije. Druge osebne lastnosti, da lahko nagnjenost posameznika k razvoju anoreksije vključuje visoko raven negativne občutke in perfekcionizma. Za mnoge posameznike z anoreksijo, uničujoči cikel se začne z pritiskom, da se tanka in privlačna. Slaba samopodoba spojine problem. Ljudje, ki trpijo katerokoli motnjo hranjenja so bolj verjetno, da bi bil žrtev zlorabe otroštva.

Medtem ko nekateri strokovnjaki še vedno mnenja, da lahko družina razdora in visoke zahteve od staršev, naj oseba s tveganjem za pojav te bolezni, vse več dokazov proti ideji, da je družin, povzročijo anoreksijo nameščen tako, da poklicni duševnega zdravja organizacije nič več ne pripisujejo, da je teorija. Možni dejavniki, ki ščitijo pred razvojem anoreksijo vključuje visoko mater indeks telesne mase, kot tudi osebno zelo self-esteem.