Medicine


Kako je postavljena diagnoza anoreksija?

Anoreksija nervoza je lahko težko motnjo za diagnosticiranje, saj posamezniki z anoreksijo pogosto poskušal skriti motnjo. Zanikanje in tajnost pogosto spremljajo drugi simptomi. Nenavadno pa je za posameznika z anoreksijo poiskati strokovno pomoč, ker posameznik običajno ne strinja, da ona ali on ima problem (zanikanje). V mnogih primerih, Dejanska diagnoza ni podana, dokler zdravstvene težave razvile. Posameznik pa je pogosto opozorijo poklicnega s strani družinskih članov šele po označeni hujšanje je prišlo do. Ko anorexics končno prišel opozori zdravstveni delavec, velikokrat nimajo vpogleda v njihov problem, kljub temu, da močno podhranjenih in se lahko nezanesljivi v smislu zagotavljanja točnih informacij. Zato, pogosto je treba pridobiti informacije od staršev ali drugih družinskih članov, da se oceni stopnjo izgube teže in obsega motnje. Zdravstveni delavci bodo včasih upravljanje vprašalnike za anoreksijo kot del pregleda za motnjo.

Dejanski merila za anoreksijo nervozo, so našli v ameriški Psihiatrični združenja Diagnostični in statistični priročnik duševnih motenj, Četrta izdaja, Besedilo Revizija (DSM-IV-TR).

Obstajajo štiri osnovna merila za diagnozo anoreksije nervoze, ki so značilne:

1. Zavrnitev vzdržujejo telesno težo ali nad minimalno normalno težo za starost in višino. Ohranjanje telesne teže manj kot 85% od pričakovane teže.

2. Intenziven strah pridobivanja teže ali postaja maščobe, čeprav je oseba, je prelahek

3. Samopodobe, ki je skrajno izkrivljena, pretirano poudarkom na telesni teži v samoocenjevanje, in izguba telesne mase, ki je bodisi zmanjšati ali v celoti ne potrdi.

4. Pri ženskah, ki so že začeli svoje menstrualnim ciklom, najmanj tri zaporedna obdobja, so izpustili (amenorrhea), ali menstruacija pride šele po tem, ko je hormona

DSM-IV-TR dodatno opredeljuje dve podtipi anoreksijo nervozo. V binge-eating/purging tip, posameznih redno ukvarja s popivanje jeste ali splakovanje vedenja, ki vključuje samo-bruhanje ali zloraba odvajal, diuretiki, ali klistir med trenutno epizodo anoreksije. V omejujejo vrsto, posameznih strogo omejuje vnos hrane, vendar ne redno sodelovati pri vedenja videli v popivanje jedo tipa.