Medicine


Kaj so anoreksija simptomi in znaki (psihološki in vedenjski)?

Anoreksija ima lahko nevarne psihične in vedenjske učinke na vse vidike življenja posameznika in lahko vplivajo na druge družinske člane, kot tudi.

* Posameznik lahko postane resno podhranjenih, kar lahko vodi v depresijo in umik iz družbe.

* Posameznik lahko postane razdražljiv in enostavno razburjen in imajo težave pri interakciji z drugimi.

* Sleep lahko postane moten in povzroči utrujenost tekom dneva.

* Pozornost in koncentracija, lahko zmanjšajo.

* Večina oseb z anoreksijo postala obsedena s hrano in misli hrane. Mislijo, da o tem nenehno in postane kompulzivno o prehranjevalnih obredih. Lahko zbirajo recepti, zmanjšajo svoje hrane na majhne koščke, pripravi pripravi kalorij obremenjeno obroke za druge ljudi, ali depoju hrane. Poleg tega, lahko izrazijo druge obsesije in / ali prisiljenega, povezanih s hrano, teža, ali obliko telesa, ki izpolnjuje diagnostična merila za obsesivno-kompulzivno motnjo.

* Druge psihiatrične težave, so pogosti tudi pri osebah z anoreksijo nervoza, vključno s čustveno (razpoloženje) Bolezni, anksioznimi motnjami, in osebnostne motnje.

* Na splošno, posamezniki z anoreksijo, ki so usklajeni v vseh drugih vidikih njihovega življenja, razen za njihov odnos do hrane. Včasih, so preveč skladen, v obsegu, ki nimajo ustrezne samopodobe. So poželjiv prosim, in si prizadevajo za popolnost. Običajno pa tudi v šoli in se lahko pogosto sami van normalnih meja v različnih dejavnostih. Družine anorexics pogosto zdi, da “popoln.” Fizičnemu izgledu so zanje pomembne. Uspešnost na drugih področjih, je poudaril tudi, in so pogosto visoko uspehom.

* Medtem ko nadzor in popolnosti so ključna vprašanja za posameznike z anoreksijo, vidike svojega življenja, razen svoje prehranjevalne navade so pogosto ugotovi, da so izpod nadzora ter. Mnogi so, ali ste imeli na neki točki v svojem življenju, odvisnosti od alkohola, droge, ali igre na srečo. Prisiljenega vključujejo sex, izvajanju, gospodinjska dela, in nakupovanje niso redke. Še zlasti, ljudje z anoreksijo pogosto izvajajo kompulzivno, da pospeši proces hujšanja.

Vse te funkcije lahko negativno vpliva eno na dnevno aktivnost. Zmanjšalo zanimanje prej raje dejavnostih lahko povzroči. Nekateri posamezniki imajo tudi simptome, ki izpolnjuje diagnostična merila za veliko depresivno motnjo.