Medicine


Kaj so anoreksija simptomi in znaki (fizični)?

Večina zdravstvenih zapletov anoreksija posledica lakote. Malo organi so prizanesel slabšanje, ki jih prinaša anoreksija.

* Srca in ožilja: Čeprav ni življenjsko nevarno, nenormalno počasen srčni utrip (bradikardija) in nenavadno nizek krvni tlak (hipotenzija) so pogoste manifestacije zaradi lakote in so pogosto povezani z anoreksijo. Pomembnejše so motnje srčnega ritma (aritmija). Zmanjšanje dela zmogljivosti srce je povezana s hudo hujšanje in stradanje.

* Gastrointestinalni zapleti so povezani tudi z anoreksijo. Zaprtje in bolečine v trebuhu so najpogostejši simptomi. Mero, po kateri se hrana absorbira v telo, se upočasni. Stradanje in predoziranje odvajal lahko resno motijo normalne telesne funkcije, ki sodelujejo v procesu odprave. Medtem ko je delovanje jeter na splošno ugotovljeno, da je normalno, obstajajo dokazi o spremembah v encimov v serumu in splošno poškodbe jeter.

* Glandularna (žlez z notranjim izločanjem) sistem v telesu je močno vpliva anoreksija. Kompleksnih fizikalnih in kemijskih procesov, ki sodeluje pri vzdrževanju življenja se lahko moten, z resnimi posledicami. Motnje v menstruacijskem ciklusu so pogoste, in sekundarno amenorejo (odsotnost menstruacije) prizadene približno 90% mladostnic z anoreksijo. Menstruacija običajno vrnejo s povečanjem telesne mase in uspešno zdravljenje. Hormonskega neravnovesja so našli pri moških z anoreksijo, kot tudi. Stalno omejevalnih prehranjevanja lahko trik ščitnice v razmišljanje, da je telo stradajo, zaradi česar je upočasnila v poskusu, da bi ohranili kalorij.

* Kidney (ledvic) Funkcija se lahko pojavijo normalne. Vendar pa, obstajajo znatne spremembe v delovanju ledvic pri veliko ljudi z anoreksijo, povzroči povečano ali zmanjšano uriniranje ali potencialno usodnih pomanjkanje kalija.

* Kostne gostote izgubo (osteopenija ali tanjšanje kosti) je znatno otežilo anoreksija, saj ženske pridobijo 40%-60% njihovih kostne mase v obdobju adolescence. Študije so pokazale, da lahko pride do izgube kostne dokaj hitro, v dekleta z anoreksijo. Medtem ko so nekatere študije pokazale, da se lahko obnovi gostote kosti, če je splošno zdravje izboljša in anoreksijo je uspešno zdravijo, druge študije kažejo, da lahko povečano tveganje za zlom vztrajajo kasneje v življenju.

* Anorexics, ki uporabljajo velike količine odvajal ali bruhanje, ki pogosto obstaja veliko tveganje za motnje ravnovesja elektrolitov, ki lahko življenjsko nevarne posledice.

* Anemija je pogosto najdemo v anoreksičnih bolnikov. Poleg tega, da imajo manj rdečih krvnih celic, ljudje z anoreksijo, običajno nižje število belih krvnih celic, , ki imajo pomembno vlogo pri zaščiti telesa pred okužbami v razvoju. Zatreti imuniteto in visokim tveganjem za okužbo se sumi, vendar ne klinično dokazano.

* Fizični simptomi, razen očitno hujšanje, mogoče videti. Anoreksija lahko povzroči nižjo telesno temperaturo kot tudi suhi, luskasta koža, ki bo na rumeni odtenek. End, puhasta dlaka raste na obrazu, nazaj, orožje, in noge. Kljub temu nove rasti las, izguba las na glavi ni neobičajno. Nohti lahko postanejo krhki. Pogoste bruhanje lahko spodkopljejo zobne sklenine in privede do izgube zob.