Medicine


Kako je anoreksija obravnava?

Anoreksija se lahko obravnava v ambulantno nastavitev ali bolnišničnega zdravljenja so potrebni. Za posameznika s hudo hujšanje, ki je oslabljeno delovanje organov, bolnišnično zdravljenje, morajo na začetku osredotočiti na odpravljanje podhranjenosti, in lahko zahteva intravensko hranjenje ali polnjenje, ki gre mimo ust. Dobiček med 1 do 3 funtov na teden je varen in dosegljivi cilj, ko je treba popraviti podhranjenosti. Včasih telesne teže je dosežena s pomočjo urnik za prehranjevanje, zmanjšano telesno dejavnost, in večjo družbeno dejavnost, bodisi na podlagi bolnišnično ali ambulantno.

Celovito obravnavo anoreksija, however, se mora osredotočiti na več kot telesne mase. Obstajajo različni pristopi zdravljenja odvisen od razpoložljivih sredstev za posamezne. Zaradi večje zavarovalne omejitev, veliko bolnikov ugotovi, da kratko hospitalizacija sledi dnevni program zdravljenja je učinkovita alternativa več bolnišničnih programov. Večina posameznike, howeverVendar paej si ambulantno zdravljenje, ki vključuje psihološko kot tudi zdravniški poseg. Gotovo je, da se vključijo multidisciplinarne skupine obdelava, ki zajema medicinsko-zdravstvenih storitev, dietetik in prehrano, in mentalno-zdravstvenih storitev.

Različne vrste psihološko terapijo so bili zaposleni za zdravljenje ljudi z anoreksijo. Individualna terapija, kognitivno vedenjsko terapijo, skupinske terapije, in družinske terapije so bili vsi uspešni pri zdravljenju anoreksije. Pri mladostnikih, raziskave kažejo, da se lahko model Maudsley zdravljenja družine posebej učinkovita pri zdravljenju te motnje pri tej populaciji. V nasprotju z veliko preteklih pristopov k zdravljenju, model Maudsley pristopov družine posameznika z anoreksijo kot del rešitve in ne del zaradi svoje ljubljene je motnja. Z njo še posebna navodila iz strokovne ekipe duševnega zdravja, ta pristop ima družina dejavno pomagati svojim ljubil eno jesti bolj zdrav način.

Vsak ustrezno zdravljenje pristop obravnava temeljnih vprašanj nadzora, perfekcionizem, in samopodobe. Družinska dinamika, so predstavljeni. Hranilna izobraževanje zagotavlja zdravo alternativo telesne teže za bolnika. Skupinskega svetovanja ali podporne skupine pogosto pomagajo posameznika v proces okrevanja. Končni cilj zdravljenja je treba za posameznika, da sama sprejema / sebe in svinca telesno in čustveno zdrav način življenja.

Medtem ko ni bilo zdravil, ugotovili, da lahko dokončno zmanjšajo prisilo, da se stradati, olanzapin (Zyprexa, Zydis) je zdravilo, ki se uporablja tudi kot stabilizator razpoloženja in za zdravljenje shizofrenije, ki je lahko koristno pri zdravljenju anoreksije. To je misel, da bi povečali težo in za urejanje nekaterih čustvenih simptomov, kot so anksioznost in depresija, ki lahko spremlja anoreksijo. Nekateri selektivni zaviralci privzema serotonina (SSRI) antidepresivov je bilo dokazano, da pomaga pri vzdrževanju teže po teži, pridobljene pri nadzoru simptomov razpoloženja in anksioznosti, ki je lahko povezana s pogojem.