Medicine


Kakšna je prognoza (izid) anoreksije?

Anoreksija je med psihiatričnimi motnjami, ki imajo najvišjo smrtnost, z ocenjeno 6% anoreksije žrtev umre zaradi zapletov bolezni. Najpogostejših vzrokov smrti pri ljudeh z anoreksijo, so zdravstvene težave stanja, vključno srčni zastoj in neravnovesje elektrolitov. Samomor je tudi vzrok smrti pri ljudeh z anoreksijo. V odsotnosti sožitje osebnostne motnje, mlajši posamezniki z anoreksijo ponavadi bolje več časa kot njihovi starejši kolegi.

Zgodnja diagnoza in zdravljenje lahko izboljšalo splošno prognozo v posameznih z anoreksijo. Kljub večini psihiatričnih zdravil, ki imajo le malo vpliva na simptome, ki so značilni za anoreksijo, izboljšanje simptomov, povezanih (na primer, anksioznosti in depresije) ima lahko močan, pozitivno vpliva na izboljšanje, da posamezniki z anoreksijo kažejo v daljšem časovnem obdobju. Ob ustreznem zdravljenju, približno polovica prizadetih, bo popolnoma okreval. Nekateri ljudje nihajoče vzorec telesne mase sledi ponovitev, medtem ko druge izkušnje postopoma slabša potek bolezni v mnogih letih, in še druge pa nikoli popolnoma opomogla. Ocenjuje se, da približno 20% oseb z anoreksijo ostane kronično bolnih od pogoja.

Kot z mnogimi drugimi odvisnostmi, je potrebno dan za dnem prizadevajo za nadzor pozivam, da ponovitve. Mnogi posamezniki, bo treba redno zdravljenje anoreksije več let, in lahko nekateri zahtevajo zdravljenje na njihovem celotnem življenju. Dejavniki, ki se zdi, da napovedati težje okrevanje od anoreksije so bruhanje in drugih čistko vedenja, bulimijo, in simptomi obsesivno motnjo osebnosti. Daljše bolezni gre naprej, težje je obravnavati tudi.