Medicine


Kako se prepatellar burzitis obdelanih kolena?

Obravnavo vsakega burzitis je odvisna od tega, ali gre okužbo. Aseptic prepatellar burzitis je mogoče zdraviti z ledom obkladki, počitek, in protivnetna zdravila in bolečine. Občasno, zahteva prizadevanje bursa tekočine. Ta postopek vključuje odstranitev tekočine z iglo in brizgo v sterilnem okolju in se lahko opravi v uradu zdravnika. Včasih je tekočina poslan v laboratorij za nadaljnjo analizo. Noninfectious burzitis kolena lahko zdravimo tudi z injekcijo kortizona zdravila v otekle bursa. To je bilo včasih storjeno v istem času kot aspiracije postopek.

Septični burzitis zahteva še nadaljnje ocenjevanje in zdravljenje. Bursal tekočina je mogoče pregledati v laboratoriju za identifikacijo mikrobov, ki povzročajo okužbe. To zahteva zdravljenje z antibiotiki, pogosto intravenozno. Ponavljajoče prizadevanje vnetega tekočine se lahko zahteva. Kirurški odvod kapljevin in odstranjevanje okuženih vrečko bursa (bursectomy) Morda bo treba tudi.

Kaj pa drugi bursae kolena?

Drugi Bursa na kolena se nahaja tik pod pogačico pod velikim tetive, ki veže mišice na sprednji strani stegna in kolena za vidno kosti pred goleni. To se imenuje bursa bursa infrapatellar, in ko se vnetje, stanje se imenuje infrapatellar burzitis. To je pogosto videti z vnetjem sosednjih tetive, ki je posledica poškodbe jumping, od tod tudi ime “skakalec kolen.” Ta pogoj je običajno zdravijo z ledom, počitek, in ustni protivnetna in / ali bolečina zdravil.

Tretji Bursa na kolena, se imenuje “anserine Bursa.” Nahaja se na spodnji notranji strani kolena. Ta bursa postane najbolj pogosto vneta v ženske srednjih let. Ta pogoj se imenuje anserine burzitis. Anserine burzitis je zlasti pogosto pri tistih, ki so predebeli. Ti bolniki lahko bolečine v kolenu, medtem ko notranji vzpenja ali spušča po stopnicah. Anserine burzitis je običajno zdravijo z ledom, počitek, in ustni protivnetna in / ali bolečina zdravil, čeprav sta kortizon injekcije tudi.