Medicine


Kaj je protitelo Citrulline?

Citrulline protitelo je imunski protein (protiteles) ki se veže na nestandardno aminokislino (Citrulline) , ki je nastala z odstranitvijo amino skupine iz naravnih amino kislin, arginin. Citrulline protitelesa se merijo s preiskavo krvi, da se analizira v laboratorijih,.

Raziskave kažejo, da v sklepih bolnikov z revmatoidnim artritisom, beljakovine se lahko spremeni v Citrulline kot del procesa, ki vodi do vnetja revmatoidnega skupnih. Citrulline protiteles je bila imenovana tudi anti-Citrulline protiteles, anticiklična citrullinated peptid protiteles, in anti-CCP.

Za kaj se uporablja Citrulline protiteles?

Citrulline protiteles je prisotna v krvi večina bolnikov z revmatoidnim artritisom. Uporablja se pri diagnozi revmatoidnega artritisa pri ocenjevanju bolnikov z nepojasnjeno vnetje sklepov. Test za Citrulline protiteles je najbolj pomagali pri iskanju vzroka za predhodno neodkrit infekcijski artritisi, ko je odkrita snov s tradicionalno test krvi za zdravljenje revmatoidnega artritisa, revmatoidni faktor,, ni prisotna. Citrulline protitelesa so menili, da predstavlja zgodnji fazi razvoja revmatoidnega artritisa v tem okviru.

Citrulline test protiteles, potem se lahko uporabljajo zdravniki, da jih spodbuja, da nadaljuje z optimalnega zdravljenja, usmerjene v revmatoidnim artritisom. Raziskave so pokazale, da je prisotnost protiteles Citrulline bila povezana tudi z večjo težnjo k bolj destruktivne oblike revmatoidnega artritisa.

Kako poseben je Citrulline protiteles v krvi test za zdravljenje revmatoidnega artritisa?

Ko je Citrulline protitelesa najdemo v krvi bolnika, obstaja 90%-95% verjetnost, da je bolnik z revmatoidnim artritisom.