Medicine


Kakšni so simptomi in znaki ločitve anksiozne motnje?

Simptomi ločitev anksiozne motnje lahko vključujejo

* ponavljajoče se pretirano skrbi zaradi nekaj slabega se dogaja z ljubljene ali jih izgubili;

* povečano skrb ali izgubi ali so ugrabili;

* ponavljajoče Kolebljivost ali zavrnitev iti v dnevno varstvo ali v šolo ali se bodo sami ali brez ljubljene ali drugi odrasli, ki so pomembne za zaskrbljeni otroka;

* vztrajnega odpora ali zavrnitev zaspati na nočni ne da bi fizično blizu odraslih ljubljene;

* ponavljajoče se nočne more o tem, da ločeni od ljudi, ki so pomembna za Stradalac;

* in / ali ponavljajoče se fizično pritožb, , kot so glavobol ali stomachaches, ko pride do ločitve niti ali se pričakuje,.

Za izpolnjevanje pogojev za diagnozo ločitve anksiozne motnje, vsaj tri od zgoraj naštetih simptomov mora vztrajati vsaj mesec in povzroči veliko stresa ali težav s šolo, socialnih razmerij, ali kakšno drugo področje življenja Stradalac. Prav tako, motnja se ne šteje, da je prisoten, če simptomi le, če je otrok, ki trpijo zaradi nekaterih drugih duševnih-zdravstvene težave, , kot so shizofrenija ali iz posebne vrste razvojnih invalidnosti pozval prodorne razvojne motnje. Šola zavrnitev, imenuje tudi šola phobia, je lahko simptom ločitve anksiozne motnje, lahko pa pride tudi simptom drugih anksioznih motenj in ni diagnoza sama po sebi.

Socialne fobije, tudi anksiozne motnje, razlikuje od ločitev anksioznosti pri socialne fobije, ki je značilna huda strah večine, če ne vse, socialne razmere, ne samo dogodke, katerih posledica je ločitev od primarne skrbnike. Ta bolezen prizadene približno 1% otrok in mladostnikov ter do 5% odraslih.

Posamezniki s socialne fobije se lahko otroci, najstniki, ali odraslim, in lahko strah vpliva na sposobnost posameznika, da deluje. Otroci s to težavo imajo lahko težave s številom rednih dejavnosti, kot je igranje z vrstniki, pogovoru v razredu, ali gledano za odrasle.