Medicine


Kakšni so znaki in simptomi aortno disekcijo?

* Bolečina je najpogostejši simptom aortno disekcijo in se pogosto opisuje kot ne strga ali kopiranjem. Bolečina se običajno začne nenadoma in je osredotočeno v prsih, sevalnih neposredno v zgornjem delu hrbta.

* Tam je lahko povezana slabost, potenje, zasoplost, in šibkost.

* Bolnik lahko omedlel (sinkopa)

* Drugi simptomi so lahko povezani z lokacijo razseka v aorto in če vpliva na nekatere veje arterij in occludes njihove preskrbe s krvjo. Na primer:, če arterije, ki oskrbuje krvi v možgane, je vključen, tam so lahko znaki možganske kapi, ali če razseka vpliva na sprednjo hrbtenice arterijo in dotok krvi v hrbtenjačo, bolnik lahko predstavi s paraplegijo.

* Koronarnih arterij, ki dobavljajo krvi do srca začeti pri izvoru aorto na aortne zaklopke. Če koronarnih arterij so vključeni, aortno disekcijo lahko povzroči srčni napad (miokardni infarkt).

* Bolnik lahko predstavi s kongestivnim srčnim popuščanjem s tekočino, ki se nabira v pljučih. Če aortno disekcijo vključuje aortne zaklopke in povzroči, da ne, kri steče nazaj v srce z vsakim utrip in povzroči dotok krvi v back-up v pljuča

* Tam bi lahko vplivala na trebuhu in bokih (strani telesa med rebri in hip) bolečina.

* Bolečina aortne razkosavanjem je mogoče zamenjati s tisto za srčni napad, vendar se včasih lahko razlikujejo zaradi nenadnega in normalno elektrokardiograma.

* Bolnik lahko tudi občutek bližnjem pogubo.