Medicine


Kako se aortno disekcijo diagnoza?

Zdravstvenega varstva mora biti sumljivo aortne razseka kot enega od vzrokov, ki se štejejo za bolečine v prsnem košu, kot tudi za srčni infarkt in pljučne embolije.

Če ima bolnik nestabilen vitalnih znakov, slabo dihanje, nenormalen srčni utrip, nizek krvni tlak, in / ali zmanjšano stopnjo zavesti, ABC oživljanja (Airway, Dihanje, Traffic) je treba odpraviti, medtem ko ocene bolniku.

Bolnikov Zgodovina

Zgodovina je ena od pomembnih prvih korakov pri odločanju o diagnozi.

Fizični pregled lahko razkrije morebitne zaplete aortna anevrizma, da se zdravstvenih storitev, da to kot potencialno diagnozo. Again, predstavitev simptomov je odvisna od lokacije razseka in kaj so organi sodelujejo. Simptomi, odvisno od lokacije razkosanjem, lahko vključujejo:

* Krvni tlak je razlika med orožjem

* Pulse zamik med roke in noge

* Poslušanje za tekočine v pljučih in za novo šum na srcu, lahko prispeva k oceni aortne zaklopke

* Novi simptomi kapi

* Paraplegija

Začetni testi za bolečine v prsnem košu, elektrokardiogramu, in prsih x-ray ponavadi opravi. Razen če razkosanjem vključuje koronarnih arterij, elektrokardiogramu je ponavadi normalna. Prsih x-ray lahko pokažejo nenormalno obliko aorto in razširjen mediastinum (da je prostor, kjer je srce, aorta, vena cava, sapnik, in požiralnika sedel v prsni votlini).

Diagnostični test izbire je računalniško tomografijo aortne angiogram v prsih in trebuhu vizualizirati aorta (ta preskus je treba injiciranje kontrastnega barvila).

Druga možnost, za tiste ljudi, ki ne morejo opraviti računalniško tomografijo, transezofagealne ehokardiografije je alternativa. Kardiolog postavi ultrazvočno sondo skozi usta v požiralnik in lahko prepozna morebitne probleme s srcem, srčnih zaklopk, in aorto.

Magnetno resonanco (MRI) Lahko se uporablja tudi, vendar pogosto ni tehnično enostavno na voljo s nestabilnih bolnikih.