Medicine


Kaj je zdravljenje aortno disekcijo?

ABC oživljanja so vedno prednost.

V urgentnem oddelku, intravenskih linij bo dan, monitorjev za srčni utrip in ritem bo priložena, in dodatnim kisikom, ki. Zdravljenje in diagnostične preiskave običajno pojavijo ob istem času do vzpostavitve končne diagnoze.

Začetni uporabi zdravila so usmerjena v zniževanje krvnega tlaka, da se prepreči nadaljnje trganje ali poškodovanje aorta. Beta blocker zdravil [na primer, esmolol (Brevibloc), labetalol (Normodyne, Trandate.), metoprolol (Lopressor., Toprol XL)] zmanjšanje adrenalin ukrep za srce in ožilje. Nitroglicerin širi krvne žile za znižanje krvnega tlaka. Posebne kombinacije zdravil je odvisna od potreb bolnika.

Navsezadnje, tipa aortne dissections o naraščajočem aorte potrebna operacija, kot zdravljenje izbire. Območje aorte, ki je poškodovana, se nadomesti z umetno graft. Če je bil poškodovan aortne zaklopke, lahko tudi potrebo po zamenjavi ali popravilu.

Medicinske upravljanja (nekirurški) je najprimernejša za disekcijo Type B padajoče aorta, ampak spet, vsakega bolnika je treba posamično oceniti glede posebnega obravnavanja predlaganih. Zdravila so predpisane za agresivno obvladovati visok krvni tlak, da preprečijo nadaljnje disekcijo aorte in škode.