Medicine


Kaj povzroča aortno stenozo?

Pri odraslih, trije pogoji, ki povzročajo aortno stenozo.

1. Progressive obrabo bicuspid tega ventila od rojstva (prirojene).

2. Obrabo aortne zaklopke pri starostnikih.

3. Brazgotinjenje aortne zaklopke zaradi revmatska vročica kot odraslih otrok ali mladostnik.

Bicuspid aortne zaklopke je najpogostejši vzrok za aortno stenozo pri bolnikih, mlajših od 65. Normalno aorte ventili so tri tanke letake pozval roglja. About 2% dne so ljudje, rojeni z aortno ventili, ki imajo samo dva roglja (bicuspid ventili). Čeprav bicuspid ventili ponavadi ne ovirajo pretok krvi pri bolnikih, ki so mladi, ne odprete tako široko kot običajno ventili s tremi roglja. Zato, pretok krvi po bicuspid ventilov je bolj burno, povzroča povečano obrabo ventila letakih. Sčasoma, pretirana obraba vodi k kalcifikacija, brazgotinjenje, in omejeno mobilnostjo ventila letakov. About 10% od bicuspid ventilov poObistveno zmanjšal, povzroča simptomov in težav s srcem pri aortni stenozi.

Najpogostejši vzrok za aortno stenozo pri bolnikih 65 let in več, se imenuje “senilna apnencem aortno stenozo.” S staranjem, beljakovine kolagena iz ventila zloženk je uničena, in kalcij, ki se položi na letakih. Turbulence na ventilu povečuje povzroča brazgotinjenje, zgoščevanje, in je stenoza ventil, ko ventil navodilo mobilnosti zmanjša za kalcifikacija. Zakaj ta proces staranja napreduje, da povzroči večjo aortno stenozo pri nekaterih bolnikih, v drugih pa ni znana. Progresivna bolezen, ki povzroča aortno stenozo kalcifikacija in nima nobene zveze z zdravo izbiro življenjskega sloga, za razliko od kalcija, ki lahko polog v koronarno arterijo, da bo povzročil srčni napad.

Revmatska vročica je pogoj, ki izhaja iz nezdravljene okužbe z bakterijami streptokoki skupine A. Škoda, da ventil lističe z revmatska vročica povzroči povečano turbulence na ventilu in več škode. Znižanje iz revmatska vročica pojavlja od fuzije (taljenje skupaj) od robov (commissures) ventila za letakov. Revmatične aortno stenozo ponavadi pride z določeno stopnjo aortne regurgitacije. V normalnih okoliščinah, aortne ventil zapre, da se prepreči krvi v aorto od teče nazaj v levi ventrikel. V aortna regurgitacija, obolelih ventil omogoča odtekanje krvi nazaj v levega prekata kot prekata mišice se sprostijo po črpanja. Ti bolniki imajo tudi določeno stopnjo revmatskih poškodbe mitralne zaklopke. Revmatične bolezni srca je precej redek pojav v Združenih državah Amerike, razen pri ljudeh, ki so se priselili iz nerazvitih držav.