Medicine


Kakšni so simptomi možne slušne težave pri obdelavi?

Otroci s slušnimi težavami predelavo so običajno normalno slušno in obveščevalnih podatkov. Vendar pa, so opazili tudi, da:

* Imajo težave pozoren in pomnjenje informacij predstavili ustno
* Imajo težave izvajanje multi-step navodila
* Slabo veščine poslušanja
* Potrebujejo več časa za obdelavo podatkov
* Imajo nizko akademsko delo
* Ali vedenjskimi težavami
* Have jezik težavah (g, zamenjujejo zlog zaporedja in imajo težave razvijanje besedišča in razumevanja jezika)
* Imajo težave z branjem, razumevanje, črkovanje, in besednjak

Kako se sumi, zvočna obdelava težavah diagnosticiran pri otrocih?

You, učitelj, ali lahko dnevno varstvo ponudnika je prva oseba, ki opazi simptome slišnih težave pri obdelavi v vašem otroku. Torej, se pogovarjam z učitelja vašega otroka o uspešnosti šolo ali vrtec, je dobra ideja. Mnogi zdravstveni strokovnjaki lahko diagnosticira tudi APD v vašem otroku. Obstaja morda treba stalno opazovanje z udeleženimi strokovnjaki.

Veliko kaj se bo zgodilo s temi strokovnjaki bo izključil druge težave. Pediater ali družinski zdravnik lahko pomaga izključiti morebitne bolezni, ki lahko povzročijo nekatere od teh istih simptomov. On ali ona bo tudi ukrep, rast in razvoj. Če je bolezen ali motnjo v zvezi z obravnavo, boste lahko iz Otorinolaringolog–zdravnika, ki je specializirana za bolezni in motnje v glavi in vratu.

Če želite ugotoviti, ali ima vaš otrok težave sluha, slušne ocenitev je potrebna. Avdiologa bo testov, ki lahko odločajo o najmehkejših zvoke in besede oseba lahko slišali in druge teste, kako dobro lahko ljudje prepoznavajo zvoke v besede in stavke. Na primer:, za eno nalogo, avdiologa morda vaš otrok posluša različne številke ali besede v desno in levo uho hkrati. Druga pogosta slušne naloga je, otroci dveh stavkov, eden glasnejši od drugih, hkrati. Avdiologa poskuša ugotoviti obdelavo problem.

Patolog govorno-jezikovnimi lahko izveste, kako dobro oseba razume in uporablja jezik. Duševnega zdravja poklicne vam lahko ponudi informacije o kognitivne in vedenjske izzive, ki lahko prispevajo k težavam v nekaterih primerih, ali lahko on ali ona ima predloge, ki bodo v pomoč. Ker lahko avdiologa pomaga s funkcionalnimi težavami sluha in predelave, in je patolog govorno-jezikovnimi osredotočila na jeziku, da lahko delujejo kot ekipa z vašim otrokom. Vsi ti strokovnjaki poskušajo zagotoviti najboljši izid za vsakega otroka.