Medicine


Kaj povzroča sindrom Landau-Kleffner?

Vzrok LKS ni znan. Nekateri strokovnjaki mislijo da je več kot en vzrok za to motnjo. Vsi otroci s LKS zdi, da je popolnoma normalno vse do svoje prve zaseg ali začetek jezikovnih težav. Zdaj ni bilo nobenih poročil o otrocih, ki imajo v družinski anamnezi LKS. Zato, LKS ni verjetno, da bo dedne bolezni.

Kakšen je rezultat sindrom Landau-Kleffner?

Tam ni bilo veliko dolgoročnih nadaljnje študije otrok s LKS. To pomanjkanje dokazov, skupaj s široko paleto razlike med prizadetimi otroci, je nemogoče napovedati izid te motnje. Popolno okrevanje jezik, so poročali o; Vendar pa, jezikovne težave običajno nadaljujejo v odraslo dobo. Še naprej težave jeziku lahko segajo od težav naslednjih enostavnih ukazov brez verbalne komunikacije. Če predelava poteka, se lahko pojavijo v nekaj dneh ali letih. Do sedaj, nobene povezave Ugotovljeno je bilo med obsegom jezika oslabitve, prisotnost ali odsotnost zasegov in količina jezika izterjave. Na splošno, prejšnja motnjo začne, revnejše jezik okrevanje.

Večina otrok prerastejo napadi, in električna aktivnost možganov na EEG ponavadi vrne v normalno po starosti 15.

Kaj zdravljenja so na voljo?

Zdravila za nadzor nad napadi in nenormalno delovanje možganov val (antikonvulzivi) Običajno ima zelo majhen vpliv na jezikovne sposobnosti. Kortikosteroidna terapija je izboljšala jezikovne sposobnosti nekaterih otrok. Znakovni jezik pouka je imela korist drugih.