Medicine


Kako se slepiča diagnoza?

Diagnoza se začne s temeljito anamnezo in pregledati. Bolniki imajo pogosto povišani temperaturi, in običajno se za zmerno do hudo občutljivost v desnem spodnjem delu trebuha, ko zdravnik potisne obstaja. Če se vnetje razširi na potrebušnice, je pogosto rebound nežnost. To pomeni, da če zdravnik pritisne na trebuh in nato hitro sprosti roko, bolečina postane nenadoma, ampak prehodno poslabša.

število belih krvnih celic

Belih krvničk v krvi navadno postane povišani z okužbo. V začetku slepiča, pred okužbo postavlja v, lahko je normalna, najpogosteje pa obstaja vsaj blagi vzpetini celo predčasno. Na žalost, slepiča ni edini pogoj, ki povzroča povišano število belih krvnih celic. Skoraj vsak okužba ali vnetje povzroči to šteje, da je neobičajno visokih. Zato, povišano število belih krvnih telesc sam ne more uporabiti kot znak slepiča.

Urina

Urinskimi je mikroskopski pregled urina, ki zazna rdeče krvne celice, belih krvnih celic in bakterij v urinu. Urinskimi ponavadi je nenormalno, ko je vnetje ali kamne v ledvicah ali mehurju, ki je včasih mogoče zamenjati z slepiča. Zato, nenormalno urina kaže, da je problem ledvic ali mehurja, medtem ko običajni urinskimi je bolj značilno za slepiča.

Trebuhu X-Ray

Trebušne x-ray, lahko zazna fecalith (utrjene in apnencem, grah velika kos blata, ki blokira odprtje appendiceal) ki so lahko vzrok slepiča. To še posebej velja pri otrocih.

Ultrazvok

Ultrazvok je neboleč postopek, ki uporablja zvočno valovanje za identifikacijo organov v telesu. Ultrazvok lahko prepoznajo razširjeni dodatek ali absces. Kljub temu, Med slepiča, Dodatek je mogoče videti le v 50% bolnikov. Zato, ne vidim dodatku med ultrazvokom ne izključuje slepiča. Ultrazvok je koristno tudi pri ženskah, saj lahko izključi prisotnost pogojev, ki vključujejo jajčnikov, jajcevodih in maternici, ki lahko posnemajo slepiča.

Barijev klistir

Barijevega klistir je test x-ray, kjer se tekočina barijev vstavi v debelem črevesu iz anus za zapolnitev debelega črevesa. Ta preskus lahko, na trenutke, kažejo vtis na debelo črevo na področju dodatka, če vnetje iz sosednjih vnetje posega v debelem črevesu. Barium klistir lahko izključijo tudi druge črevesne težave, ki posnemajo slepiča, za vse bolezni, na primer pri Crohnovi.

CT Scan

Pri bolnikih, ki niso noseče, CT Scan območja dodatka je uporabna pri diagnosticiranju slepiča in peri-appendiceal abscesi, kot tudi v drugih bolezni, razen v notranjosti trebuha in medenice, ki lahko posnemajo slepiča.

Laparoskopija

Laparoskopija je kirurški postopek, pri katerem je majhno fiberoptic cev s kamero vstavljena v trebuh skozi majhno punkcija opravi na trebušno steno. Laparoskopija omogoča neposreden pogled na dodatek, kot tudi druge trebušne in medenične organe. Če se ugotovi slepiča, vnete dodatek mogoče odstraniti hkrati. Pomanjkljivost v primerjavi z laparoskopijo ultrazvok in CT skeniranje je, da zahteva splošno anestezijo.

Nikogar ni, test, ki bo diagnosticirati slepiča z gotovostjo. Zato, pristop k suma slepiča lahko vključujejo obdobja opazovanja, preskuse, kot prej omenjene, ali operacijo.