Soru Sor...!

CEVAP » Genel

Kastamonun çekme helvası nasıl yapılır?

(1 post)
  1. aysun


    Kastamonun çekme helvası pişmaniyeye çok benzer ama pismaniyeyle karıştırılmamalıdır.

    Bu çekme helvanın karışım maddeleri,
    un, şeker, yağ ve sudur.

    Önce yağ eritilip içine un konulup 1 saat kara karıştırılarak hafif ateşte pişirilir.

    daha sonra sekere su katilip kaynatilir ve beyazlasincaya kadar savurtulur.

    Daha sonra Meyaneyle yani hamurla bu agartilmis seker yanyana getirilerek 4-5 kisi tarafindan birbirine hafiften karistirilarak cekilerek sündürülür.

    Adinida kisiler tarafindan cekilerek islenmesinden alir.

    Bu cekilme sonunda bu islenmis hamur beyaz lifler halini alir daha sonrada kücük parcacik haline getirilerek paketleme yapilip satisa sunulur.
    Afiyet olsun.

    7 years once