Soru Sor...!

CEVAP » Genel

Uygun zamanlarda beslenmenin faydaları

(1 post)
  1. cevapci
    Key Master


    İnsülin kullanan şeker hastalarında hipogliseminin önlenmesi için diyetteki karbonhidrat 3 ana ve 3 ara öğün halinde öğünlere dağıtılır. İnsülin kullanma zamanınız ve öğün saatleriniz aynı olmalıdır aksi takdirde insülin sizin için faydalı olmaktan çıkıp zarar verici bir duruma gelebilir.

    Tip II diyabette alınan besinlere yeterli insülin cevabı yoktur ve öğünde alınan enerjinin yüksekliği oranında bu bozukluk belirginleşmektedir. Bu nedenle insülin kullanmayan şeker hastalarında diyetteki karbonhidrat 3 ana öğün ve beslenme alışkanlıklarına göre 1-3 ara öğün olarak planlanır ve gece kahvaltısında 25 gr karbonhidrat içeren bir yiyecek ve bir miktar protein önerilir (1 su bardağı süt, 1 ince dilim kepekli ekmek gibi).

    İnsülin kullanan diyabetiklerde öğün saatleri enjekte edilen insüline göre ayarlanır ve genellikle ana öğünler arasında 6 saatlik, ana ve ara öğünler arasında 2.5-3- saat’lik zaman dilimlerinin olmasına dikkat edilir. Diyetinizde önerilen yiyeceğin, zamanında ve önerilen miktarlarda yenilmesinin hipo ve hipergliseminin önlenmesi açısından son derece önemli olduğu unutulmamalıdır.

    Uzun aralıklarla düzensiz yemek yenilmesi hipo ve hipergiisemiye yo! açar, bu nedenle oruç tutmak, bir veya birkaç öğün atlamak gibi davranışlardan kaçınmanız gerekir.

    8 years once