Orvostudomány


Mik a tünetei osteoarthritis?

Az oszteoartrózis egy ízületi betegség. Ellentétben sok más ízületi gyulladás, amely a szisztémás betegségek, mint például a rheumatoid arthritis és a szisztémás lupus, osteoarthritis nem érinti az egyéb szervek, a test. A leggyakoribb tünete a fájdalom, osteoarthritis az érintett közös(-val) után ismételt használatra. Ízületi fájdalom általában rosszabb később a nap folyamán. Nem lehet duzzanat, melegség, és nyikorgása az érintett ízületek. A fájdalom és a merevség az ízületekben is előfordulhat hosszú idő után az inaktív (például, ül egy színházban). Súlyos osteoarthritis, teljes elvesztése a porc párna okoz súrlódást csontok, fájdalmat okoz a pihenési vagy fájdalom korlátozott mozgás.

Tünetei osteoarthritis nagyban különböznek betegenként. Néhány beteg is legyengült a tüneteik. Másrészt, mások is meglepően kevés tünettel jár, annak ellenére, drámai degenerációja az ízületek látszólagos az X-sugarak. A tünetek is lehetnek időszakos. Nem szokatlan, osteoarthritisben szenvedő betegek esetében az ujj ízületek a kéz és a térde, hogy több éves fájdalom-mentes időszak között a tünetek.

Osteoarthritis a térd gyakran jár együtt a túlzott felső testtömeg, az elhízás, vagy korábban ismétlődő sérülések és / vagy közös műtét. Progresszív porc degenerációja a térd ízületi vezethet deformitást és kifelé görbülete a térde, amely a továbbiakban is “bowlegged.” Az emberek osteoarthritis a teherviselő ízületek (mint a térd) kialakulhasson a sántítás. A biceg ronthatja, mivel több porc degenerálódik. Egyes betegeknél, a fájdalom, sánta, és a közös zavar nem reagál a gyógyszeres kezelésre, illetve más, konzervatív. Ezért, súlyos osteoarthritis a térd az egyik leggyakoribb oka a teljes térdprotézis műtétek az Egyesült Államokban.

Osteoarthritis a nyaki gerinc, illetve ágyéki gerinc okoz fájdalmat a nyak vagy a deréktáji. Csontos sarkantyúja, úgynevezett osteophytes, a formában végig a gerinc gyulladásos izgathatja gerincvelői idegek, okozva fájdalmat, zsibbadtság, és bizsergés az érintett testrészeket.

Osteoarthritis képződése kemény, csontos bővítései a kis ízületek az ujjak. Klasszikus csontos bővítése a kis közös végén az ujjak nevezzük Heberden csomópontjainak, nevét egy nagyon híres angol orvos. A csontos deformitás az eredménye a csontok sarkantyúk az osteoarthritis, hogy a közös. Egy másik gyakori csontos gomb (csomópont) fordul elő a középső együttes az ujjak sok osteoarthritisben szenvedő betegek esetében, és az úgynevezett Bouchard csomópont. Dr. Bouchard volt egy híres francia orvos, aki azt is vizsgálták arthritisben szenvedő betegek a késői 1800-as évek. Heberden és a Bouchard csomópontok nem fájdalmas, de gyakran jár együtt a mozgáskorlátozottság, a közös. A jellegzetes megjelenésével ezek a csomópontok ujj hasznos lehet diagnosztizálásában osteoarthritis. Osteoarthritis a közös alján a nagy lábujj a láb kialakulásához vezet egy bütyök. Osteoarthritis az ujjak és a lábujjak lehetnek olyan genetikai alapját, és megtalálható számos női tagjai néhány család.